Functionele omheining met uitstraling

In dit artikel besteden we aandacht op het type omheiningen dat er voor moet zorgen dat dieren niet van een terrein af kunnen. Als het gaat om een weiland waar bijvoorbeeld koeien rondlopen dan is het belangrijk dat de gebruikte omheiningen vooral functioneel en niet te duur zijn. Hoe dit type omheiningen eruit ziet, is van minder belang. De dieren moeten in ieder geval niet kunnen ontsnappen, dat is het voornaamste.

omheining

Uitstraling van de omheining

Bij een omheining voor paarden is het een ander verhaal, en dan met name de zogenaamde paardenbakken. Paardenbakken staan vaak dicht bij een woonhuis en zijn veel meer onderdeel van een tuin. Het is daarom zaak dat de omheiningen die hiervoor gebruikt worden niet alleen functioneel zijn, maar er ook mooi uitzien. Mede daarom is het gebruik van prikkeldraad voor dit type omheiningen uit den boze.

Het soort omheiningen waar in de vorige alinea over gesproken is, is vaak gemaakt van hout. Er kan daarbij gekozen worden voor een combinatie van dit materiaal met bijvoorbeeld een elektrische afsluiting, of alleen houten palen. U kunt daarbij kiezen voor een afsluiting met volledige ronde palen, met vierkante palen en ronde dwarsliggers of bijvoorbeeld vierkante palen en vlakke, rechthoekige dwarsliggers.

Het belangrijkste van omheiningen is natuurlijk heel simpel: het moet een terrein op een goede manier afsluiten. Maar afsluiten kan op veel verschillende manieren. Moet een omheining ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een paard niet van het terrein af kan? Of moeten de omheiningen waar u naar op zoek bent er juist voor zorgen dat er niemand het terrein op komt?

houten hekken

Voor een weide met kleinvee is weer een ander soort omheining nodig. Een simpele prikkeldraad omheining zoals die gebruikt wordt voor koeien is onvoldoende, evenals de volledig houten omheining voor paarden. Daarom wordt voor kleinvee vaak voor houten omheiningen met gaas gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *