De uitstraling en kwaliteit van kunststof bloembakken

Het uitzoeken van de juiste bloembak voor je bloemen of planten kan een hele klus zijn. Gelukkig is er nu een materiaal dat alle wensen in vervulling kan gaan. We hebben het hier over kunststof. Plantenbakken van kunststof zijn niet alleen stevig en trendy, maar ze zijn ook in allerlei soorten vormen te verkrijgen. Doordat ze erg licht van gewicht zijn, zijn ze bovendien goed te verplaatsen. Alles wat je moet weten over kunststof bloembakken lees je hier.

Gewapend tegen scheuren en vorst
Het kunststof dat voor plantenbakken wordt gebruikt is niet zomaar het eerste de beste materiaal. Kunststof plantenbakken worden namelijk gemaakt van gewapend kunststof. Het is dan ook niet echt te vergelijken met de stoffen tegenhanger. Gewapend kunststof garandeert een laag gewicht, zonder daardoor minder sterk te worden. Dit materiaal is juist uitstekend bestand tegen scheuren. Plekken die bij andere potten een zwakke plek zijn (bijvoorbeeld de hoeken) zijn op die manier net zo sterk.

Hoogwaardig kunststof

Bloembakken van hoogwaardig kunststof zijn ook zeer bestendig tegen weer en wind. Je kent het misschien wel: als je bloembakken van hout of een ander kwetsbaar materiaal hebt, kunnen de wanden gaan uitzetten bij vorst. Kunststof plantenbakken hebben hier geen last van, omdat het materiaal door de vorst niet aangetast wordt. Zo kun je ook in de winter je tuin met deze bakken decoreren. Zorg er wel altijd voor dat er sprake van afwatering is. Hoewel de plantenbak zelf geen last heeft van water, kunnen je planten er natuurlijk niet zo goed tegen.

Diverse kleuren en maten
Het voordeel van gewapend kunststof is dat er van alles mee gedaan kan worden. Als je in een tuinwinkel tegen kunststof bloembakken aanloopt, zul je dan ook versteld staan van de diversiteit in vormen. Kun je de gewenste maat alsnog niet vinden, dan is het mogelijk om voor maatwerk te gaan. Tegen een iets hogere meerprijs heb je dan een unieke kunststof plantenbak.

Plastic bloempot - Foto van David Masters

De onderhoudsvriendelijke kunststof plantenbakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het universele RAL systeem. Sommige leveranciers hebben hiervan een beperkt aanbod, maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Het voordeel van deze bloembakken is dat ze hun kleur niet gauw verliezen wanneer de zon er lang opstaat. Kunststof is namelijk ook kleurvast, en daarmee komen de RAL kleuren goed tot hun recht. Wil je dus je moderne, hippe tuin wat extra uitstraling geven, kies dan een kunststof bloembak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *