Vuurschaal als ideale warmtebron voor heerlijke avonden buiten

Zodra de lange koude winter voorbij is willen we weer naar buiten. Veel mensen kunnen niet wachten om voor het eerst weer in de tuin of op het terras te kunnen zitten. Maar vooral in het voor- en naseizoen is het al snel te koud en dat komt de gezelligheid natuurlijk niet ten goede. Dit probleem kun je eenvoudig oplossen met een sfeervolle warmtebron zoals een vuurkorf of vuurschaal. Deze kun je op vrijwel ieder terras of in elke tuin plaatsen en als je enkele veiligheidsvoorschriften in acht neemt is het een veilige manier om je tuin of terras te verlichten en te verwarmen.

vuurschaal met houtblokken

Vrienden te gast? Lekker buiten zitten!
Heb je vrienden uitgenodigd voor een gezellige avond en wil je graag buiten zitten? Ook als het weer op het laatste moment wat tegenvalt is dat geen probleem. Als het droog is, danĀ  Want de kou verjaag je eenvoudig met een mooie vuurschaal. Het vuur van de vuurschaal geeft meestal genoeg warmte voor wat aangename uurtjes op je terras of in je tuin.

Let op de veiligheid!
In een vuurschaal leg je eenvoudig een stabiel brandend vuur aan met behulp van wat droog en schoon hout, dat je aansteekt met een aanmaakblokje. Gebruik nooit andere materialen en gebruik ook geen spiritus of andere vloeibare stoffen om het vuur aan te steken. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Door spiritus te gebruiken veroozaak je daarnaast aardig wat stankoverlast. Mochten er geen aanmaakblokjes aanwezig zijn gebruik dan liever wat stro of propjes papier.

Alternatieven voor de vuurschaal
Behalve een vuurschaal kun je ook een vuurkorf of tuinhaard gebruiken om de sfeer in de tuin te verhogen en ervoor te zorgen dat het er aangenaam warm is. Een vuurkorf is vanwege de vorm wat minder stabiel en je moet dus opletten dat deze stevig staat op een vlakke bij voorkeur stenen ondergrond. Een tuinhaard is meestal voorzien van een deur waardoor er geen vonken naar buiten kunnen spatten. Dit is de meest veilige optie wanneer er bij voorbeeld dieren of jonge kinderen in de tuin zijn. Maar voor alle situaties geldt dat je altijd alert moet zijn wanneer er een open vuur brandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *